NASLOVNICA O NAMA PROJEKTI PUBLIKACIJE POVEZNICE KONTAKT

Arhiva 2011. godine

Ponedjeljak, 10. listopad 2011.

U izdanju Hrvatske komore fizioterapeuta izašla je knjiga „Kliničke smjernice u fizikalnoj terapiji“. Glava urednica je MIrjana Grubišić, bacc. physioth. Knjiga sadrži 24 smjernice, pretežito s područja mišićnokoštane fiziotetrapije. Dokazivanje pojedinačnog ili kumulativnog učinkovitosti postupaka fizioterapije nužan je korak u mijenjanju tradicionalnog pristupa prema kliničkoj praksi temeljenoj na dokazima. Ova zbirka smjernica daje snažan impuls u smjeru profesionalnog jačanja fizioterapije u Hrvatskoj.

Srijeda, 2. veljače 2011.

Desetogodišnji projekt "Kliničke smjernice u fizioterapiji" podržan je i u drugoj godini (2011.) od strane Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Grada Zagreba. Centar za istraživanja u fizioterapiji započeo je s realizacijom kliničke smjernice za kroničnu bol s motrišta fizioterapeuta. Očekuje se obimno istraživanje koje će krajem godine rezultirati prvim brojem fizioterapeutskog znanstvenog online časopisa Fizio TIP (Fizioterapija u teoriji i praksi). Časopis će slijediti i osobni vodič u online izdanju namijenje korisnicima fizioterapije s kroničnom boli.

Četvrtak, 20. siječanj 2011.

Centar za istraživanja u fizioterapiji, za potrebe projekta Povijest fizioterapije, otkupljuje slike iz područja fizioterapijske djelatnosti (školovanje, rad) i originalne važnije dokumente (rješenja, biltene, novosti, novinske vijesti, svjedodžbe i sl.) po cijeni od 50 do 100 kuna po komadu (ovisno o vrijednosti i sačuvanosti) za razdoblje od 1900. do 1968. godine. Pošaljite poruku na e-mail: ajurinic@gmail.com  i obvezno navedite broj telefona kako bi Vas mogli kontaktirati.

2016.g. 2015.g. 2014.g. 2013.g. 2012.g. 2011.g. 2010.g.